sábado, 14 de mayo de 2011

LLORET DE MAR, pluralitat...

Crec que no és exagerat, expressar el malestar que suposa veure't exclòs d'un debat, cara a cara, amb els teus oponents polítics, a pocs dies d'unes eleccions municipals a Lloret de Mar.
Sense caure en el victimisme, i acceptant que l'organització de l'esdeveniment neix de la iniciativa privada, que pot imposar les seves condicions basades o no en un determinat ideari o línia editorial, no sembla acceptable que l'argument d'exclusió d'alguns partits, com El Millor, SI i Ciutadans, sigui precisament que siguem nous a la plaça, o que no hàgim estat encara representats. A Blanes, no obstant això, la mateixa empresa privada sí considera plausible l'assistència de tots en llibertat...
Sembla que els veritables motius, a Lloret, estan en el mesquí exercici de "dret de veto" que ha pogut fer valer algun partit per condicionar la seva assistència.
Conjectures, si es vol, ja que no evidències.
Ningú s'atreveix a admetre o reconèixer aquest fet, però això és ja vox populi.
Quan algú que milita o representa a un partit poderós, en un municipi mitjà, se sent amenaçat pel compromís que suposa haver de contestar a algunes preguntes incòmodes, per part de partits més petits, en directe i sense possibilitat d'editar o corregir una resposta inadequada, significa que o bé tenen molt que ocultar, o que definitivament hauran de recórrer a les mitges veritats quan no falsedats per intentar no perdre un bon grapat de vots.
Creiem en la maduresa dels ciutadans, pensem que ja ningú es ven per una "botifarrada", berenar popular,sardinada, o similars.
En aquests dies veiem i veurem tot tipus d'estratègies per aconseguir el vot de la gent, dels indecisos, els desencantats, els decebuts, els avorrits de la política en definitiva.
Sembla que tot s’hi val. Els recursos afloren sense límit per organitzar tot tipus de ridículs esdeveniments encaminats a arrencar-te un vot.
Nosaltres seguim reclamant el mateix de sempre; més respecte pels ciutadans, per començar, que dels programes i promeses electorals ja en parlarem.

Pedro Lacoma - Cap de llista de Ciutadans Lloret de Mar

No hay comentarios:

Publicar un comentario